Șase persoane, medici și asistente, reținute pentru vaccinare la chiuvetă. Încasau între 50 și 400 de euro pentru adeverințele false

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Șase persoane, medici și asistente care ar fi vândut certificate verzi cu sume cuprinse între 50 și 400 de euro au fost reținute, în urma anchetelor desfășurate la Suceava și Constanța. 

Cauza vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Procurorii DNA au făcut percheziții în județele Suceava și Constanța, fiind vizate și sediile a două instituții publice.

Potrivit unor surse, ar fi fost eliberate zeci de documente false.

INSP: 5.417 cazuri COVID cu varianta Delta şi 15 cu Omicron, în România

 

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că, în săptămâna 13-19 decembrie, au fost confirmate în România, în urma realizării secvenţierilor, şapte cazuri COVID cu varianta Omicron.

Potrivit informării privind cazurile de COVID-19 confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, până la data de 19 decembrie au fost confirmate 15 cazuri cu varianta Omicron: 12 cazuri au avut istoric de călătorie în Africa de Sud (7), în Nigeria (3), în Tanzania (1), în Marea Britanie (1), un caz a avut legătură epidemiologică cu un caz confirmat, iar două cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menţionată.

Dintre cele 15 cazuri confirmate cu varianta Omicron, 13 fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă. Intervalul dintre data finalizării schemei complete de vaccinare şi data recoltării probei a fost de 65 - 325 de zile, cu o medie de 203 zile şi o mediană de 204 zile.

Nu a fost înregistrat niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.

1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.417 cu varianta Delta şi 15 cu Omicron



Până la data de 19 decembrie, au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 7.794 de secvenţieri, din care 175 în săptămâna 13-19 decembrie.

Cele 175 de secvenţieri au fost raportate de Institutul Cantacuzino (80) şi de Institutul "Matei Balş" (95).

Au fost confirmate 7.188 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.417 cu varianta Delta şi 15 cu Omicron.

Până la data de 19 decembrie rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 92%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel