Sandoz, acord de 301 milioane de franci elvețieni cu reclamanții din SUA

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Sandoz, divizia care s-a scindat anul trecut din gigantului farmaceutic Novartis, se află într-un litigiu antitrust, în SUA, de ani de zile. Sandoz a transmis că a ajuns la o înțelegere cu grupul de reclamanți cu care se află în proces.

Compania a anunțat astăzi că va plăti grupului de vânzători direcți 301 de milioane de franci elvețieni. În schimb, grupul de reclamanți, a fost de acord să renunțe la toate reclamațiile. Din el fac parte vânzători direcți, din SUA, ca CVS și Walgreens. Propunerea a fost avansată spre aprobare instanței de judecată.  

În 2020, Sandoz, care era parte integrantă din Novartis, ajunsese la un acord cu Departamentul de Justiție al SUA, urmând să plătească 200 de milioane de dolari. Și asta pentru că în urma unor investigații ale aceluiași departament existau suspiciuni că producătorii de medicamente generice stabileau ilegal prețul acestora.

Acordul anunțat astăzi nu conține nicio acceptare a vreunei erori din partea Sandoz US, dar include renunțare la pretențiilor cu privire la presupusa conduită dintre anii 2009 - 2019 și la toate medicamentele care fac obiectul acțiunilor colective din partea grupului de reclamanți. De asemenea, compania a anunțat că cererile de despăgubiri ale grupului de cumpărători vor fi onorate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel