Românii și sănătatea. Datele ȘOC publicate de Eurostat

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Peste 70% dintre români consideră că au o stare a sănătăţii foarte bună şi bună.

Peste două treimi (67,5%) dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani care trăiesc în Uniunea Europeană au apreciat în 2016 că au o stare a sănătăţii foarte bună şi bună, românii fiind peste media din UE din acest punct de vedere în condiţiile în care 70,5% au apreciat că au o stare a sănătăţii foarte bună şi bună, arată datele publicate de Eurostat.

În rândul statelor membre, cea mai mare pondere a populaţiei cu vârsta de peste 16 ani care apreciază că are o stare a sănătăţii foarte bună şi bună s-a înregistrat în Irlanda (82,8%), Cipru (78,7%), Olanda (75,9%), Suedia (75,1%), Grecia (74%), Belgia (73,7%), Malta (72,9%) şi Spania (72,5%).

Cine e în urma României

În urma României se situează ţări precum Franţa, Germania, Slovenia şi Cehia unde ponderea populaţiei cu vârsta de peste 16 ani care apreciază că are o stare a sănătăţii foarte bună şi bună este mai mică decât media din UE.

Pe de altă parte, în 2016, mai puţin de o zecime (8,8%) dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani care trăiesc în UE au apreciat că au o stare a sănătăţii proastă sau foarte proastă, România fiind sub media din UE, doar 7,2% dintre românii cu vârsta de peste 16 ani apreciind că au o stare a sănătăţii proastă sau foarte proastă.

[citeste si]

Ţările membre cu cea mai mare pondere a persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care au apreciat că au o stare a sănătăţii proastă sau foarte proastă sunt Croaţia (18,7%), Lituania (16,9%), Portugalia (15,9%), Letonia (15,6%), Estonia (14,4%), Polonia (13,6%) şi Ungaria (13,2%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel