Românii din străinătate vin acasa pentru a se vaccina. În țările unde muncesc ar mai avea de așteptat și câteva luni

Liviu Ludovic |
Data publicării:
FB/RoVaccinare
FB/RoVaccinare

Românii din străinătate vin în țară pentru a se vaccina, în contextul în care în țări precum Spania tinerii mai au de așteptat până să se imunizeze.  

În Spania, oamenii sunt nerăbdători să primească vaccinul pentru a putea călători fără restricţii, însă tinerii mai au de aşteptat câteva luni până le vine rândul. Mulţi români care trăiesc în străinătate preferă să vină în ţară, unde nu e nevoie de programare pentru vaccinare, potrivit unui reportaj realizat de Știrile TVR.

Roxana este de lângă Sibiu dar trăiește cu familia în Spania de aproape 20 de ani. Pe Costel l-a reîntâlnit aici, deși se cunoșteau din copilărie, iar în octombrie se vor căsători.

Pentru a fi o mireasă fără mască, Roxana vrea să se vaccineze până la nuntă, însă în Spania nu crede că va fi programată prea curând.

Românii din străinătate aleg să se vaccineze în țară

 

Strategia de vaccinare din Spania a fost stabilită pe grupe de vârstă, în ordine descrescătoare. 3 regiuni au trecut deja la vaccinarea persoanelor de peste 40 de ani, însă pe plan național încă nu s-a finalizat imunizarea celor de până în 70 de ani.

Iar mii de profesori vaccinați în urmă cu 17 săptămâni cu AstraZeneca așteaptă în continuare să primească cea de-a doua doză.

În Spania, aproape o treime din populație a primit ambele doze de vaccin, iar obiectivul este de 70 la sută până la sfârșitul verii. Ministerul Sănătății tocmai a anunțat că a inclus în strategia de vaccinare și persoanele cu vârste între 12 și 39 de ani, însă deocamdată nu vor primi programare, până nu se încheie vaccinarea celor mai în vârstă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel