România. Spital care tratează pacienți cu coronavirus nu mai are locuri libere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
spital_marius_nasta
spital_marius_nasta

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta nu mai are locuri libere pentru pacienții COVID pozitivi, a anunțat sâmbătă dimineață managerul spitalului, medicul Beatrice Mahler. 

 

Institutul Marius Nasta are în prezent internați 50 de pacienți confirmați cu coronavirus și 3 suspecți, potrivit managerului Beatrice Mahler. În București, pacienții infectați cu coronavirus sunt tratați la Institutul Matei Balș și la Spitalul Victor Babeș - ambele de boli infecțioase, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta și la Spitalul Colentina, care este spital de suport.

"În schema Institutului Marius Nasta sunt avizate pentru funcționarea provizorie pentru pacienții COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienții suspecți, 13 pentru coinfectie COVID -TB și 49 pentru pacienții COVID pozitivi", a precizat managerul Beatrice Mahler.

Chiar dacă teoretic exista 10 locuri la suspecți, în saloane de două paturi, "ele pot fi ocupate de 5 pacienți, fiecare pacient fiind singur in salon, pentru ca siguranța și sănătatea fiecărei persoane este importantă. Mai avem locuri pentru pacienții cu coinfecție TB-COVID și două locuri la suspecți", mai spune managerul Beatrice Mahler.

Institutul Marius Nasta a tratat, de la începutul epidemiei de coronavirus în România, 193 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2. De asemenea, în laboratorul COVID-19 nou-înființat au fost efectuate 2.913 teste (testele au fost efectuate pentru pacienții suspecți, confirmați si au fost efectuate controale în vederea externării, conform procedurii interne).

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel