România, aproape de scenariul 4. Aproape 2000 de infectați. ULTIMĂ ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Bilanț coronavirus: România este foarte aproape de Scenariul 4. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, noul bilanț al pandemiei de COVID-19 din România. Astfel, 1.952 de cazuri au fost confirmate până la ora 13.00, 192 fiind raportate în ultimele 24 de ore. 

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).

Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unități medicale private.

Iată situația pe vârste:

(w670)

Ce presupune Scenariul 4

 

Potrivit Scenariului 4, doar cazurile grave de infecție cu COVID-19 vor ajunge la spital, cele ușoare vor fi tratate la domiciliu, iar cele medii în centrele de izolare. 

Planul alb elaborat de Ministerul Sănătăţii presupune creşterea etapizată a capacităţii de răspuns a spitalelor din România.

Faza 2 a acestui plan, care corespunde scenariului 4 al epidemiei, cel în care numărul de pacienţi cu Covid 19 va trece de 2000 - situaţie de care România se apropie cu paşi repezi se bazează pe sistemul pavilionar disponibil în majoritatea spitalelor de pneumologie şi pe spitale suport de pe tot teritoriul României - golite de alţi pacienţi cu excepţia celor cu Covid.

Faza 2 se bazează pe un număr de 14 spitale - 9 de boli infecţioase din faza 1 şi 5 de pneumologie din ţară, plus 34 de spitale suport de pe întreg teritoriul României ( spitale municipale sau pavilioane din unele spitale judeţene) , dar şi pe unităţi medicale dedicate unor afecţiuni care vor fi golite de pacienţi care nu au Covid 19 cum sunt centrele de dializă, maternităţi, centre de infarct.

În această fază 2 a planului alb care corespunde scenariului 4 numărul total al paturilor de ATI prevăzute în toată ţara este de 731 ( 121 de paturi la boli infecţioase, 50 la pneumologie, plus alte 560 în spitalele de suport), iar numărul total al paturilor pentru spitalizare este 7.605.

În faza a 3-a a planului strategic vor fi folosite Spitalele Universitare de Urgenţă, Spitalele Judeţene de Urgenţă, spitalele private care au paturi de ATI, şi alte spitale, după ce capacitatea spitalelor de suport va fi depăşită.

În această ultimă etapă numărul de paturi de ATI la nivel naţional pentru adulţi este de 1.601, iar numărul de paturi de ATI la nivel naţional pentru copii este de 156. În faza 3 a planului alb există 3.609 paturi pentru spitalizarea celor infectaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel