Român înjunghiat în inimă de iubită, salvat în ultima clipă de medici

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un bărbat înjunghiat în inimă de iubita sa a fost salvat de un medic din Sibiu. Operația pe care acesta a suferit-o este una rară, iar chirurgul a învățat să o facă în străinătate.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, este un om norocos. El a fost salvat în ultima clipă de medici, după ce a fost înjunghiat în inimă chiar de iubita sa.  În plus, operația pe care acesta a suferit-o este rară, căci chirurgul i-a cusut inima fără ca aceasta să fie oprită, iar funcțiile ei au fost preluate de un aparat.

Totul s-a întâmplat în lipsa dotării spitalului cu un echipament performant, practic a fost cusut cordul pacientului, fără ca acesta să fie oprit, potrivit medicului care a efectuat intervenţia.

"Sunt puţine cazurile în care pacientul trăieşte, fără să ai un platou de chirurgie cardiacă. Din ce cunosc, chirurgie fără platou de chirurgie cardiacă, în cazul unui bolnav înjunghiat în inimă, a mai făcut un brazilian şi pacientul a scăpat cu viaţă. (...) Norocul a fost că pacientul a ajuns în timp util la spital, dar să faci operaţia pe cord bătând, cu gaură aşa de mare, este destul de dificil. A fost vorba despre o operaţie pe cord deschis, cu o plagă de ventricul stâng de 3-4 centimetri transfixiantă, cu franjurare posterioară", a declarat, pentru AGERPRES, Gabriela Cozmanciuc.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani este internat la Terapie Intensivă, cu o evoluţie bună și conștient.

 

,,Este o tehnologie mai aparte"



"A fost foarte important să cos fără să opresc cordul, să nu pierd sânge, să opresc sângerarea şi, în acelaşi timp, să las acel ventricul să debiteze sângele normal, ca pacientul să aibă tensiune. Din fericire, pacientul este bine acum", a mai menţionat Gabriela Cozmanciuc.

Bărbatul operat la Sibiu fusese înjunghiat cu un cuţit cu o lamă lată de trei centimetri, care practic i-a străpuns inima. 

Potrivit medicului, mortalitatea este de 80% - 90% în marile centre de chirurgie cardiacă, în cazul unor asemenea intervenţii, fiind foarte important printre altele, cât de repede ajunge pacientul la spital, ce echipă medicală intervine şi ce dotare există în acea unitate spitalicească. 

În ceea ce o privește pe iubita bărbatului, aceasta este cercetată de autorități pentru tentativă de omor.

[citeste si]
 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel