Revolte de amploare în închisorile din Italia

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Revolte au izbucnit duminică în patru închisori din Italia provocate de noile reguli menite să stăvilească epidemia de coronavirus, reguli ce interzic vizitele familiale, a anunţat un sindicat al personalului din penitenciare, informează AFP. 

"În urma modificărilor iniţiate de guvern în ceea ce priveşte vizitele în închisori la deţinuţi din partea familiilor acestora, modificări iniţiate din cauza coronavirusului, proteste ale deţinuţilor sunt în curs în penitenciare din Napoli Poggioreale (sud), Modena (nord), Frosinone (centru) şi Alessandria (nord-vest)", a precizat sindicatul autonom al poliţiei penitenciare (Osapp).

În închisoarea din Frosinone (la sud de Roma), o sută de deţinuţi s-au baricadat într-o secţie a stabilimentului, iar poliţia a intervenit pentru a restabili ordinea. Prizonierii au redactat o listă de revendicări, printre care şi dreptul la vizite din partea rudelor lor, şi încearcă să negocieze cu conducerea.

O revoltă mai violentă a izbucnit din aceleaşi motive în închisoarea din Modena, lângă Bolonia. Doi agenţi de pază au fost răniţi şi circa 20 de membri ai personalului au trebuit să părăsească închisoarea, păzită acum de poliţie.

Lângă închisoarea din Poggioreale, o periferie a Napoli, familii s-au adunat pentru a susţine din stradă protestul deţinuţilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel