Raed Arafat: „Nu avem nicio persoană pozitivă pentru coronavirus”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, astăzi, că nu existpă nicio persoană pozitivă pentru coronavirus și că au fost identificate peste 4.000 de locuri, la nivel național, care pot fi folosite pentru carantină, el subliniind într-o oră de la identificarea unui prim caz de coronavirus nu se poate ajunge la epidemie.

„Sunt peste 4.000 de locuri identificate la nivelul județelor și care se află în diferite tipuri de spații fie puse la dispoziție de autoritățile locală, unde persoanele pot sta împreună, fie separat. (...) Avem stocuri pentru echipele medicale, nu multe, dar pentru asta se fac achizițiile în regim de urgență. Lipsa măștilor din farmacii este în toată Europa. Știm ca unii au ascuns maști și așteaptă să se ridice starea de panică", a spus, într-o conferință de presă, Raed Arafat.

Referitor la centrul de carantină din Capitală, despre care deputatul Emanuel Ungureanu a afirmat că se află într-o „zonă aglomerată", iar în aceeași clădire se tratați și alți pacienți, secretarul de stat în MAI apunctat că dacă se va găsi o altă locație, se va putea decide mutarea lui.

„Nu comentez despre comentariile altora. Centrul de carantină în București este acolo. Dacă găsesc altă locație și se decide la un anumit moment să se facă altă locație. Acum respectă regulile pentru că a fost vizitat inclusiv de Direcția de Sănătate Publică atunci când a fost deschis", a punctat Arafat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel