Raed Arafat, lămuriri pentru românii din Anglia care vin în România: Excepții de carantinare

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a răspuns, la Antena 3, unor întrebări legate de exceptarea de la carantinare a persoanelor care sosesc din Marea Britanie în România. 

Potrvit hotărârii CNSU numărul 4 din 2021, emisă luni, 18 ianuarie, persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt exceptate de la carantinare în cazul în care au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.

Dr. Raed Arafat a fost întrebat, la Antena 3, dacă „Cineva care zboară din Anglia în România şi prezintă dovada că a avut Coronavirus în ultimile 90 de zile, mai trebuie să prezinte test Covid negativ şi să mai intre în carantină la sosirea în România? Dovada că avut Covid este emailul primit de la Sistemul Naţional de Sănătate din Anglia?“

„Dacă documentele lor sunt veridice, pentru că din păcate sunt și unii care se joacă cu acest lucru, DA, sunt exceptați de la carantină. Fac o adresă și își trimit mailul și vin și spun apoi - uite, eu am o hârtie... Dacă într-adevăr a avut Covid persoana respectiv, atunci nu intră în carantină“, a explicat șeful DSU.

Dar dacă are doar prima doză de vaccin făcută?

„Da, intră în carantină“, a răspuns Raed Arafat..

Dacă are și a doua doză făcută, dar are mai puțin de 10 zile de atunci?

„Da, intră în carantină“, a răspuns șeful DSU la Antena 3. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel