Raed Arafat, avertisment pentru români: „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că numărul de decese provocate de infecția cu coronavirus a pacienților va fi din ce în ce mai ridicat în România. Până în prezent au fost raportate peste 2.000 de decese și peste 36.000 de infectări cu COVID.

„Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor", a avertizat Raed Arafat.

Șeful DSU susține că numărul deceselor provocate în urma infecției cu coronavirus este ridicat și continuă să crească. De asemenea, acesta a menționat că autoritățile nu văd decesele ca pe niște cifre seci.

„Din păcate, numărul deceselor va continua să fie ridicat și poate să crească. Noi nu vedem însă decesele în cifre seci, fiecare deces este un om, este tată, mamă, rudă. Ca să protejăm populația și să reducem numărul, soluția este respectarea regulilor pe care unii încearcă în continuare și foarte intens să le batjocorească", a declarat secretarul de stat pentru Libertatea.

 

Arafat: „Trendul este crescător și ne așteptăm la creșteri”

 

De asemenea, Arafat a declarat că trendul este crescător și autoritățile se așteaptă la creșteri și mai mari.

„De regulă, în weekend, numărul testelor și trecerea lor în registre sunt reduse, dar trendul este crescător și ne așteptăm la creșteri. Trebuie să învățăm de la ce au pățit alții, dar curentul de negare și de atacuri existente este intens și, din păcate, populația crede, pentru că citește ce scrie pe rețelele de socializare, fără să verifice originea informației, plus că vedem fake-news-uri în fiecare zi" , a declarat șeful DSU.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel