Protest Piaţa Victoriei. Nelu Tătaru: "PĂCAT. Eram pe pantă descendentă. Vom vedea în următoarele două zile"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Urmările protestului din Piaţa Victoriei şi a comportamentului cetăţenilor care au ieşit din case în prima zi după delcararea stării de alertă se vor vedea în chiar în zilele urmăroare, susţine ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul a fost întrebat cât de grav se va repercuta asupra sistemului sanitar faptul că mulţi cetăţeni au ieşit în număr mare pe străzi şi au avut loc şi proteste în care au fost ignorate regulile de distanţare socială.

"Acest lucru îl vom vedea în următoarele două zile. După cum ştiţi, manifestările pe care le-am avut şi le-am urmărit la sărbătorile pascale, la weekendul 1-3 mai, evaluările le facem între 1-10 zile. Acesta este intervalul în care poate apărea simptomatologia unei boli respiratorii sau a infecţiei cu Covid. Sunt momente pe care trebuie să le gestionăm. Un moment de neatenţie, un moment de nerespectare, poate duce la creşterea imediată a numărului de cazuri, un număr de cazuri pe care să nu îl putem gestiona la un moment dat în secţiile de terapie intensivă.

E păcat, fiindcă că suntem la începutul pantei descendente a acelei curbe şi chiar avem o evoluţie bună. Aveam astăzi doar 190 de cazuri noi, în contextul în care avem peste 9 mii de vindecaţi. Suntem într-un moment pe care ar trebui să îl gestionăm mai bine, într-un context care ne era favorabil", a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea PLUS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel