Prof. dr. Traian Mihăescu: „Bolnavul se vindecă singur de coronavirus! Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Prof. dr. Traian Mihăescu, renumit medic pneumolog din Iași, spune că bolnavul se vindecă singur de coronavirus și că nu are nevoie de medicamente cu efecte adverse grave.

Prof. dr. Traian Mihăescu spune că bolnavul se vindecă singur de coronavirus și nu are nevoie de medicamente antivirale.  Medicamentele care se administrează pacienților cu COVID-19 au stârnit disputa în rândul medicilor pneumologi. Așa cum spune profesorul ieșean, nu există tratament pentru pacienții cu coronavirus. Medicamentele utilizate în acest moment pentru acești bolnavi pot avea însă efecte secundare grave.

„În condițiile în care nu există studii clinice randomizate cu rezultate clare, afirmația că «tratamentul antiviral a vindecat bolnavul» poate fi foarte bine contrabalansată cu afirmația «bolnavul s-a vindecat în ciuda tratamentului cu viză antivirală». Deci să nu cădem în capcana «tot ce merge bine e din cauza tratamentului antiviral, tot ce merge prost e din cauza infecției virale necontrolate». Bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii.

Sau, cum spunea profesorul Andrew Khalil: «Dacă pacientul merge bine, presupui că e de la medicație. Dacă pacientul evoluează rău, presupui ca e de la boală, fără a recunoaște efectele secundare», spune prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog la Institutul de Pneumoftiziologie din București, într-un interviu acordat BZI.ro.

„Plămânii unui bolnav cu COVID-19 sunt albicioși ca dopurile de vată”

 

„Plămânii unui bolnav cu COVID-19 sunt albicioși ca dopurile de vată”, spune prof. dr. Traian Mihăescu. În acest stadiu arătau și plămânii a doi bătrâni din Iași care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului «Sf. Spiridon» din Iași și au murit la scurt timp după. După deces, medicii au constatat că sufereau de COVID-19.

„Doi pacienți cu vârste peste 70 de ani au fost diagnosticați cu COVID-19 postmortem. Aceștia au sunat la 112 după ce au început să facă febră și au simțit că nu mai pot respira. Unul dintre aceștia a făcut stop cardio-respirator acasă, în prespital, și a murit la scurt timp după ce a ajuns la UPU. Celălalt a murit la câteva ore de la internarea în spital. După deces, medicii de la Institutul de Medicină Legală au depistat că aceștia aveau COVID-19. Totodată, testul PCR efectuat la internarea în spital a reliefat același rezultat. Pacienții aveau și alte boli asociate, dar din cauza infecției cu COVID-19 au decedat”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel