Pregătiri pentru scenariul negru: Armata a instalat corturi de triaj în spitale

Liviu Ludovic |
Data publicării:
sursa foto: MAPN / Facebook
sursa foto: MAPN / Facebook

MApN a anunțat că a instalat opt corturi pentru triajul epidemiologic în facilități medicale civile și militare aflate în garnizoanele Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Timișoara și Toplița. Numărul spitalelor din țară unde au fost instalate astfel de corturi e de peste 20. 

"Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru instalarea a opt corturi destinate triajului epidemiologic în facilităţi medicale civile şi militare din ţară situate în garnizoanele Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Timișoara și Toplița. Astfel, numărul spitalelor civile și militare din țară în care au fost instalate asemenea corturi se ridică la peste 20", au transmis reprezentanții Ministerului Apărării într-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că „circa 70 de specialiști – personal medical, specialiști în achiziții, logistică, precum și juriști, acționează în prezent în sprijinul autorităților centrale și locale".

MApN reamintește că la linia specială Tel Verde pusă la dispoziția oamenilor de către Institutul Național de Sănătate Publică București acționează, pe lângă medici și asistente din instituțiile medicale militare, studenți ai Institutului Medico-Militar (ofițeri-studenți din anii V și VI), care s-au oferit voluntar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel