Președintele epidemiologilor români: ASTA s-a DOVEDIT important în limitarea transmiterii COVID

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a vorbit despre cele mai importante măsuri pentru reducerea transmiterii noului coronavirus.

Reprezentanți de marcă ai lumii academice medicale au participat la o dezbatere online, prilejuită de lansarea volumului „Pandemia Covid-19 în România” al Academiei Române. 

Printre invitați s-a numărat și Doina Azoicăi, președintele SREPI, care a vorbit, printre altele, și despre măsurile de prevenție pentru reducerea riscului de transmitere a noului coronavirus.

„Vom trăi cu această provocare. Sunt discutate măsurile de prevenție amintite: distanțarea fizică și evoluția de la termenul de distanțare socială la distanțare fizică, măsuri de carantină/izolare, măsuri de protecție prin măști. Știm cu toții că au fost foarte multe controverse despre rolul măștilor și cât de importante sunt. Evident că rolul măștilor este dovedit ca important în limitarea transmiterii.

Igiena mâinilor, măsuri referitoare la siguranța mediului, pentru că și aici abordarea trebuie să fie, măsuri de limitare sau întrerupere a unor activități, intră tot componenta sociologică și psihologică, pentru că blocăm o întreagă activitate, măsuri privind circulația populației. Suntem într-un impas legat de restricțiile în ceea ce privește circulația internațională”, a spus Doina Azoicăi.

Informații complete, în continuare, pe DC News și DC News TV.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.201
YesMy