Prahova. Focar de COVID-19 la un centru de plasament: 13 copii şi adolescenţi au fost testaţi pozitiv

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un nou focar de COVID-19, al nouălea activ din Prahova, a fost depistat la un centru de plasament din Filipeştii de Târg, 13 copii şi adolescenţi fiind testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Potrivit datelor comunicate vineri de Prefectura Prahova, la centrul de plasament din Filipeştii de Târg, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), 18 persoane au avut rezultate pozitive la testarea SARS-CoV-2, fiind vorba despre 13 beneficiari cu vârste între 8 şi 19 ani dintre cei 23 testaţi, precum şi cinci angajaţi dintr-un total de 41.

Angajaţii depistaţi pozitiv au mers la spital în vederea evaluării, iar beneficiarii au fost consultaţi la Spitalul Municipal Câmpina, unde au şi rămas internaţi. Ceilalţi zece beneficiari au fost testaţi negativ, iar acum sunt aşteptate rezultate pentru restul personalului angajat.

În Prahova sunt active nouă focare de coronavirus, distribuite astfel: trei în centre pentru îngrijirea persoanelor adulte (două în subordinea DGASPC) din Breaza, Băicoi şi Urlaţi, două la centre de plasament minori aflate în subordinea DGASPC situate în Vălenii de Munte şi Filipeştii de Târg, unul în cadrul unui departament al DSP Prahova, unul într-o unitate sanitară privată din Boldeşti-Scăeni şi două la agenţi economici din Câmpina

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova 4.447 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar dintre acestea 145 au decedat, potrivit Agerpres.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova este de 328, dintre care 300 de paturi sunt ocupate. La ATI, 19 locuri dintre cele 20 disponibile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Spitalul Municipal Câmpina, alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2, au fost raportate ca fiind ocupate.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 1.075 de decizii de izolare şi 4.699 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 21.013 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel