Povestea unei românce, de 22 de ani, care s-a vindecat de COVID: „Fiecare inspirație se simțea ca ultima”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O tânără de 22 de ani, din Tulcea, infectată cu coronavirus şi care s-a vindecat, a povestit experiența sa sub protecţia anonimatului şi experienţa pe care a avut-o cu sistemul de sănătate de la noi din ţară.

Fata spune că, după ce a fost depistată pozitiv cu COVID, a fost trimisă acasă să se trateze singură cu vitamina C și paracetamol, iar cei de la Direcţia de Sănătate Publică au sunat-o după trei zile, să o întrebe dacă are nevoie de internare, potrivit hotnews.ro.

"Totul a început într-o zi de duminică, pe 26 iulie. Mă simțeam mai slăbită decât de obicei și voiam să stau doar în pat. Deja totul era mai ciudat, era o stare pe care nu o simțisem niciodată. Mi-am zis că e doar o răceală, dar în contextul pandemiei, orice simptom de răceală ne duce cu gândul la COVID", a povestit tânăra.

 

„Simțeam că plămânii nu mă mai ajută, iar fiecare inspirație se simțea ca ultima”

 

După două zile, starea ei s-a înrăutăţit, a început să aibă febră, stare de vomă şi dureri musculare. "(...) lucrurile se înrăutățeau. Simțeam cum îmi crește temperatura, iar corpul îmi era din ce în ce mai slăbit, nu aveam forță nici să întind mâna să iau termometrul, care era la 30 de cm de mine. Era ceva ce nu am mai simțit, nu era doar o simplă răceală, cum credeam inițial. Am stat în pat până dimineață, fiind incapabilă să mă mișc", îşi aminteşte fata. 

A sunat apoi la 112. "Imediat cum am avut putere mi-am făcut bagajul și m-am pregătit pentru ce știam deja că urmează. Îmi pusesem deja diagnosticul de COVID, mai ales că deja simțeam că gustul și mirosul se diminuaseră substanțial. De aici, totul a fost din ce în ce mai rău. Simțeam că plămânii nu mă mai ajută, iar fiecare inspirație se simțea ca ultima. A fost pentru prima dată când am crezut că o să mor", spune tânără.

 

„Tuşeam foarte tare, simțeam că se rupe o bucată din plămâni”

 

Odată ajunsă la spital, i s-a făcut testul COVID şi analize esenţiale, iar pentru că investigaţiile de bază nu au arătat complicaţii, femeia a fost trimisă acasă, să se trateze cu paracetamol şi vitamina C. „Pe drum am început să tușesc foarte tare, iar de fiecare dată simțeam că se rupe o bucată din plămâni", și-a continuat tânăra povestea, potrivit Antena 3.

A primit apoi rezultatul testului, care era pozitiv, şi după trei zile a sunat DSP. Între timp, începuse să se simtă mai bine şi nu s-a mai internat, dar a stat izolată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel