Patru români infectaţi cu SARS-CoV-2, transferaţi în Danemarca şi Cehia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cei patru pacienți în stare gravă care așteptau transferul la Terapie Intensivă în spitale din Danemarca și Cehia au plecat, sâmbătă, din România cu aeronave ale Forțelor Aeriene Române, în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă European, informează Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, patru pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au fost transferați în unități medicale din afara țării.

Este vorba despre doi pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați în unități de primiri urgențe din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensiv și de doi pacienți din Cluj- Napoca și Luduș aflați în aceeași situație.

Cei doi pacienții din București au fost transferați în unități medicale din Danemarca, iar ceilalți doi în unități medicale din Cehia.

Transferul de astăzi s-au efectuat cu aeronave ale Forțelor Aeriene Române în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă European.

Aproape 1.900 de paturi sunt ocupate în secțiile ATI COVID din România

 

1.877 de paturi ATI COVID erau ocupate, vineri, în spitalele din România. Practic, în unitățile medicale nu mai există niciun loc liber.

Este în continuare aglomerație în secțiile ATI COVID unde nu există paturi libere, au anunțat vineri reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

În secțiile ATI COVID din România nu sunt în continuare paturi libere. 1.877 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, în România există 1.752 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 181 de paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, anunță cei de la GCS.

În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel