OMS: Tot mai mulți tineri contractează COVID-19

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Tot mai mulți oameni tineri din Europa sunt testați pozitiv pentru COVID-19, a subliniat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru Euronews.

Dr. Hans Kluge, director regional al OMS pentru Europa, a explicat că „vedem din rapoarte naționale și sub-naționale deopotrivă că vârful de lance al cazurilor într-un număr măricel de țări constă preponderent în grupe de vârstă cuprinse între 20 și 39 de ani”.

În mai multe țări, inclusiv în Franța și Germania, experții din sectorul sanitar au anunțat că tot mai mulți tineri sunt testați pozitiv pentru noul coronavirus. Oficialii susțin că tinerii au ceva mai multe contacte și se distanțează ceva mai rar din punct de vedere social.

Dr. Kluge a recunoscut că are două fete și înțelege că nici măcar ele nu vor să rateze vara.

Într-adevăr, mulți dintre tinerii contactați de Euronews au declarat că deși anumite aspecte ale vieții sunt diferite, încă se întâlnesc cu același număr de prieteni ca înainte de pandemia de coronavirus.
 

 

Tinerii sunt mai îngrijorați că ar putea „transmite” virusul, decât de faptul că s-ar putea infecta în sine
 

 

„Am impresia că văd la fel de multă lume ca înainte, dar poate ceva mai rar din cauza reducerii numărului de evenimente. Prefer întâlnirile în aer liber, ca să limiteze purtatul măștii”, a spus Simon, un bărbat în vârstă de 33 de ani care locuiește în Lyon, Franța, țară care are sute de focare active, potrivit b1.ro.

Chiar și așa, el a mărturisit că prietenii săi au renunțat la obiceiul francez de a se întâmpina pupându-se pe obraz.

Sarah, o femeie în vârstă de 32 de ani care lucrează pentru o fundație non-profit în Paris, spune că și ea se vede cu la fel de multe persoane ca înainte, precum și că acest lucru se întâmplă încă din iunie, când barurile și restaurantele din Franța s-au redeschis. Ea susține că majoritatea oamenilor nu sunt îngrijorați de epidemie.

„Nu am nicio temere în materie de virus pentru că fac parte din populația tânără, nu din cea de risc. Nu prea frecventez oameni expuși la risc. Vine un moment când dorința de a relua viața normală este mai puternică decât frica de moarte”, a declarat Sarah, explicând că oamenii vor să traiască din nou din cauza crizei economice.

În vârstă de 34 de ani, Vincent recunoaște și el că încet, încet vede la fel de mulți oameni ca înainte de criza COVID-19: „Folosesc măsuri de prevenție, purtând mască atunci când e necesar, spălându-mă pe mâini și păstrând distanța, când acest lucru e posibil”.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy