OMS avertizează, un „tsunami” Omicron la sfârșitul anului

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat cu privire la „tsunamiul” de infecții cauzat de varianta Omicron care aduce toate sistemele de sănătate „în pragul colapsului”.

Din Mexic la Atena și de la Paris la Sao Paulo, petrecerile de Revelion au fost umbrite de creșterea puternică a infecțiilor în întreaga lume, ceea ce a determinat multe țări să reimpună restricții, anunță swissinfo.ch.

Restricțiile sunt multiplicate de majoritatea țărilor de teama noii variante extrem de contagioase a covid-19, Omicron.

Grecia înregistrează record după record de infectări zilnice, în timp ce alte țări ca Franța, Marea Britanie sau Spania și-au depășit de zile întregi numărul maxim de cazuri zilnice avute de când a început pandemia.În Franța discotecile vor fi închise câteva săptămâni, iar cluburile de noapte din Paris vor trebui să se închidă la 2 dimineața. În Mexico City și Sao Paulo, autoritățile au anulat sărbătorile de Anul  Nou din cauza coronavirusului. Germania a decretat restricții dure pentru sfârșitul de an.

„Sunt extrem de îngrijorat că Omicronul, fiind mai transmisibil și circulant în același timp cu delta, provoacă un tsunami de cazuri”, a avertizat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. La aceeași conferință de presă directorul OMS a mai declarat că la nivel mondial, între 22 și 28 decembrie, au fost înregistrate în fiecare zi peste 935.000 de cazuri de covid-19, cifră nemaivăzută de la începutul pandemiei.

În Europa, cele mai multe infectări au fost înregistrate pe 29 decembrie unde mai multe țări au înregistrat noi maxime istorice. Numărul total de decese din cauza pandemiei se ridică până acum la peste 5,4 milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel