O nouă tulpină COVID alarmează OMS. Tedros: „Cea mai mare rată de infectare pe care am văzut-o până acum“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
tedros-adhanom-ghebreyesus
tedros-adhanom-ghebreyesus

OMS face declaratii despre noua varianta de COVID din India. Şeful OMS spune ca ne apropiem de cea mai mare rată de infecţie de până acum.

O nouă tulpină de COVID, detectată pentru prima dată în India, a fost găsită şi în Marea Britanie. Vorbim despre 77 de persoane care au fost depistate cu această variantă în curs de investigare.

Experţii sunt îngrijoraţi, asta pentru că ea conţine două mutaţii în proteina spike. Ceea ce înseamnă că poate scădea eficienţa anticorpilor.

„Aceste două mutaţii care au fost identificate în mai multe tulpine sunt îngrijorătoare, deoarece există o similitudine care conferă o transmisibilitate crescută. Unele tulpine au un impact asupra măsurilor noastre, inclusiv a vaccinurilor“, potrivit Maria Van Kerkhove, reprezentant OMS.

O nouă tulpină COVID alarmează OMS

 

Şeful OMS spune că această tulpină este îngrijorătoare. Asta pentru că ne apropiem de cea mai mare rată de infectare pe care am văzut-o până acum în timpul pandemiei.

„În întreaga lume, cazurile şi decesele continuă să crească la rate îngrijorătoare. La nivel global, numărul de cazuri noi săptămânale s-a dublat aproape în ultimele două luni. Aceasta se apropie de cea mai mare rată de infectare pe care am văzut-o până acum în timpul pandemie“ afimră Tedros Adhanom Ghebreysus, director OMS, titrează Mediafax.

Până acum, în întreaga lume au fost înregistrate peste 139 de milioane de cazuri de COVID şi aproape 3 milioane de decese.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel