Noul vaccin contra Covid-19, sub formă de plasture

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Emergex, o companie britanică de biotehnologie, va începe studiile clinice, în Elveția, pentru un vaccin sub formă de plasture pentru piele împotriva COVID-19, care utilizează celule T, și care ar putea oferi o imunitate de durată mai lungă decât vaccinurile existente.

Emergex a anunțat, săptămâna trecută, că a primit undă verde de la autoritatea de reglementare elvețiană a medicamentelor pentru a efectua teste inițiale pe oameni, începând cu 3 ianuarie 2022, la Lausanne, anunță site-ul swissinfo.ch.

Vaccinurile actuale împotriva COVID-19 generează un răspuns de anticorpi care scade în timp, ceea ce înseamnă că oamenii au nevoie de vaccinuri de rapel pentru a menține protecția împotriva virusului. În schimb, vaccinul cu plasture cutanat folosește celule T, un grup de celule imunitare care pot ataca și distruge rapid celulele infectate, prevenind astfel replicarea virală și boala.

Vaccinul Emergex funcționează diferit, distrugând rapid celulele infectate, ceea ce înseamnă că ar putea oferi o imunitate de lungă durată și ar putea fi mai eficient în lupta împotriva mutațiilor virusului, a spus Robin Cohen, director comercial al Emergex.

Tot procesul va fi condus de Blaise Genton, profesor la Centrul pentru Asistență Primară și Sănătate Publică de la Universitatea din Lausanne și va începe pe 26 de persoane care vor primi o doză mare și una mică de vaccin experimental COVID-19. Primele rezultatele intermediare sunt așteptate în iunie 2022.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel