Noi măsuri anti-COVID în Italia: Test pentru vaccinați, masca obligatorie la exterior, vaccin obligatoriu pentru toți muncitorii 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Italia ia în calcul să introducă noi măsuri anti-COVID, în contextul creșterii numărului de infectări cu tulpina Omicron. 

Guvernul italian ia în considerare noi măsuri pentru a evita o creștere a numărului de infecții COVID-19 în perioada sărbătorilor, au anunțat duminică ziarele locale, pe fondul îngrijorărilor legate de răspândirea variantei foarte contagioase a coronavirusului Omicron, transmite Reuters.

După ce va avea o întâlnire cu miniștrii pe 23 decembrie, premierul Mario Draghi ar putea impune obligativitatea ca persoanele vaccinate să prezinte un test negativ pentru a avea acces în locuri aglomerate, inclusiv discoteci și stadioane, a relatat cotidianul Corriere della Sera.

Testele negative ar putea fi, de asemenea, cerute pentru a intra în cinematografe și teatre, și se analizează și obligativitatea purtării măștii în aer liber.

Conform normelor actuale, persoanele care au fost vaccinate sau care s-au vindecat recent de Covid au acces liber la spațiile închise din baruri și restaurante, muzee, cinematografe, cluburi și evenimente sportive.

"Unele măsuri, cum ar fi obligativitatea folosirii măștilor chiar și în aer liber... ar putea fi luate în curând", a declarat Franco Locatelli, unul dintre principalii consilieri științifici ai guvernului, potrivit Hotnews.

Italia ar putea extine obligația vaccinării la toți lucrătorii începând cu luna ianuarie

 

Italia - unde vaccinarea este deja obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății, personalul școlar, poliție și armată - ar putea extinde obligația vaccinării la toți lucrătorii începând cu luna ianuarie, potrivit Corriere della Sera.

Institutul Național de Sănătate a afirmat sâmbătă că varianta Omicron se răspândește rapid în Italia, cu noi cazuri identificate în nordul și sudul țării. În total, au fost identificate până acum 84 de infecții.

Italia, prima țară occidentală care a fost afectată de pandemia COVID-19 la începutul anului trecut, a înregistrat o creștere a numărului de noi infecții și decese în ultimele săptămâni, dar numărul zilnic de cazuri rămâne cu mult sub cel al altor țări europene, precum Marea Britanie și Germania.

La începutul acestei săptămâni, Guvernul de la Roma a prelungit starea de urgență COVID-19 până la 31 martie și a decis că toți vizitatorii din țările UE trebuie să facă un test înainte de plecare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel