Neuralink, începe testele pe oameni

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Neuralink, startup-ul lui Elon Musk cu implanturi cerebrale, controversata companie de biotehnologie, și-a anunțat deschiderea pentru recrutări pentru primul său studiu clinic pe oameni.

Neuralink, după ce a primit aprobarea de la un consiliu de evaluare independent, va începe să ofere implanturi cerebrale pacienților paralizați, ca parte a studiului PRIME, potrivit cn.com. PRIME, prescurtare de la Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface, este realizat pentru a evalua atât siguranța, cât și funcționalitatea implantului. Pacienții din studiu vor avea un cip plasat chirurgical în partea creierului care controlează intenția de a se mișca. Cipul, care va fi instalat de un robot, va înregistra și trimite semnale ale creierului unei aplicații, cu scopul inițial de a „oferi oamenilor capacitatea de a controla cursorul sau tastatura unui computer folosind doar gândurile lor”, a declarat compania.

Programul se adresează persoanelor tetraplegice, adică cele cu leziuni ale măduvei spinării cervicale sau care suferă de scleroze laterale amiotrofice (ALS). Aceștia pot participa la acest studiu de șase ani și este format din 18 luni de vizite la domiciliu și la clinică, urmate de vizite de urmărire timp de cinci ani.  Musk a lucrat la obiectivul Neuralink de a folosi implanturi pentru a conecta creierul uman la un computer timp de cinci ani, și până acum testarea s-a făcut doar pe animale.

Neuralink a postat pe Twitter, în luna mai, că a primit aprobarea de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a efectua studii clinice pe oameni. Ulterior, agenția a recunoscut aprobarea într-o declarație independentă.

Anunțul începerii testelor pe oameni vine la mai bine de o lună după ce Neuralink a strâns 280 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Founders Fund, o firmă de capital de risc cu sediul în San Francisco, creată de Peter Thiel, miliardarul controversat care a co-fondat și PayPal. .

Musk a prezis studiile pe oameni la startup său din 2019, însă Neuralink nu a solicitat aprobarea FDA până în 2022. La un eveniment din decembrie, Elon Musk a declarat că Neuralink a trimis cea mai mare parte a documentației sale la FDA și se așteaptă testarea umană să înceapă în șase luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel