Nelu Tătaru, mesaj despre COLAPSUL MEDICAL

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a dat un semnal pozitiv, luni, la Galați, afirmând că în acest moment, sistemul medical din România nu este în colaps.

Nelu Tătaru a declarat, la Galați, unde 83 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, că sistemul nu este în colaps.

„Nu suntem în drum colaps medical. Avem 243 de persoane în terapie intensivă. Adresabilitatea în UPU încă este acceptabilă. Cei care sunt asimptomatici sau cu simptome ușoare mulți dintre ei au solicitat externarea. Sunt locuri în spital”, a spus Nelu Tătaru. Acesta a mai spus că rămâne să fie gestionate cazurile, de la o zi la alta, iar cei care vor da măsura aglomerării sistemului medical sunt cazurile cu simptomatologie severă și critică.

Întrebat cât de relevantă este testarea în spitalele focar și pe grupele de risc, Nelu Tătaru a răspuns că „este relevant pentru starea de fapt în virtutea unei anchete”.

„Nu ne putem axa doar pe un singur test“

 

„Urmăream și aici (la Spitalul din Galați - n.r.), personal medical testat negativ și, la patru zile, retestat, era pozitiv. Deci nu ne putem axa doar pe un singur test, ci pe o evoluție și pe anchetă epidemiologică foarte bine dusă la capăt”, a declarat ministrul Sănătății.

De asemenea, întrebat dacă se ia în calcul închiderea spitalului de la Galați, unde sunt 83 de cadre medicale pozitive COVID-19, Nelu Tătaru a răspuns negativ.

În același timp, la Galați, există posibilitatea de a aduce o terapie intensivă mobilă, în funcție de evoluția din următoarele 2-3 zile, deoarece în prezent nu consideră că ATI din Galați este aglomerată, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel