Nelu Tătaru, despre noul an şcolar: La început, copiii pot lua regulile ca pe un joc, iar apoi pot deveni obiceiuri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Deși mersul copiilor la școală stârnește îngrijorări, la ora actuală sunt destul de mulți copii în parcuri, spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.  El a explicat, la B1 TV, că grija autorităților este mai mare în această lună, fiindcă avem mai multe evenimente, precum debutul noului an școlar, revenirea oamenilor din concedii, redeschiderea anumitor activități economice și culturale, dar și alegerile locale.

Întrebat, miercuri seară, pe B1 TV, care este cel mai sumbru scenariu luat în calcul de Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru a răspuns: „Nu avem nicio intenție să speriem, intenția este de a avea precauții, poate mai mare în această lună, fiindcă avem mai multe evenimente. Am avut deschiderea restaurantelor, teatre, cinematografe, avem o lună de campanie electorală în care vedem mai multă mobilitate, avem o lună de reîntoarcere la locurile de muncă din concedii, în care o să avem o oarecare aglomerare prin mijloacele de transport în comun, avem deschiderea școlii pe 14, avem alegeri pe 27. Sunt mai multe reluări de activitate sau evenimente, care ar trebui să impună și impun și anumite reguli. Aceste reguli trebuie păstrate, nu speriem pe absolut nimeni. Ține doar de noi cum vom evolua în această lună și în lunile următoare”.

„După cum ați putut vedea, aceste cifre pe care le-am anunțat și astăzi sunt în același parcurs de trei, patru săptămâni. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm, ca fiind adevărate. Există această pandemie, există infecția cu SARS-CoV-2, există pacienți, există rude și apropiați de-ai noștri pe care sau care poate ne-au convins că există această boală. Există decese, există cazuri în terapie intensivă, care de vreo două săptămâni sunt în jur de 500, și ce e la fel de important, există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde și resimt unii dintre ei și boala”, a adăugat ministrul.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel