Nelu Tătaru confirmă alte focare de COVID-19. 2 mari orașe vizate de carantină

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat, în această seară, la Antena 3, că două orașe din România, respectiv Brașov și Constanța vor deveni, în scurt timp, focare de coronavirus.

Ministrul Sănătății a precizat, într-o intervenție pentru Antena 3, că există alte două focare de COVID-19 în România, respectv la Constanța și la Brașov.

„În măsura evoluției accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar și pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare", a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Întrebat dacă se ia în considerare carantinarea acestor localități, la fel ca la Suceava, ministrul a adăugat că „fiecare oraș și comunitate sunt evaluate separat în contextul pandemiei". Precizăm că municipiul Suceava și alte opt localități limitrofe, dar și orașul Țăndărei din județul Ialomița se află în carantină.

Ministrul de resort a anunțat că, ținând cont de numărul mare de  români așteptați să se întoarcă  în țară cu ocazia sărbătorilor pascale, situația s-ar putea agrava, dar autoritățile iau toate măsurile pentru a ține pandemia sub control.

„Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne așteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere și la populație.

Căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone și atunci trebuie luate măsuri în consecință.", a mai explicat Nelu Tătaru, în direct la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel