Nelu Tătaru, anunț pentru români, în pandemie: „4 zile de izolare“

gov.ro
gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut, vineri, 3 iulie, noi declarații importante în contextul numărului alarmant de cazuri noi de infectare cu cornavirus în ultimele zile.

„Rămâne o regulă de bază: Pentru cei care primesc recomandarea de izolare, rămâne, dincolo de decizia CCR, acel articol din Codul Penal. Dacă ne știm asimptomatici, tratați în spital până în a zecea zi, cu recomandarea de izolare la domiciliu, vă rog să aveți în vedere: rămân acele patru zile pe care trebuie să le avem de izolare voluntară la domiciliu”, a spus ministrul Nelu Tătaru, vineri.

„Pregătim pentru un proiect legislativ pe care îl vom promova în ședința viitoare a Guvernului”, a adăugat ministrul Sănătății. „Vrem să clarificăm foarte bine acele recomandări ale Curții: boală transmisibilă, carantină, izolare, tratament și internare.

Suntem în măsură să le reașezăm din punct de vedere legislativ, dar avem nevoie de cooperarea dumneavoastră, pentru a gestiona acest moment. Repet: discutăm profesional la nivel epidemiologic”, a adăugat ministrul Sănătății.

„Pandemia nu s-a terminat!“

 

„Pandemia nu s-a terminat! Suntem la 3 săptămâni de creștere continuă a numărului de cazuri. Evaluăm fiecare creștere, fiecare săptămână, acea perioadă de incubație de 14 zile. Nu am făcut acea relaxare de la 1 iulie tocmai din cauza creșterii numărului de cazuri. În măsura în care această evoluție ne va permite să mergem cu relaxări, inclusiv cu restaurantele.

Am avut discuții ieri, împreună cu prim ministrul, cu cei din HORECA. Astăzi s-a constituit grup de lucru pentru a discuta despre aceste relaxări, acele norme și măsuri de aplicare în vederea redeschiderii restaurantelor. În condițiile în care evoluția o va permite, vom avea aceste relaxări. Dacă se va impune, vom avea și o prelungire a stării de alertă“, a adăugat Tătaru.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy