Ministrul Sănătății: „Masca rămâne obligatorie în școală”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sorin Cîmpeanu, despre funcționarea școlilor după încetarea stării de alertă
Sorin Cîmpeanu, despre funcționarea școlilor după încetarea stării de alertă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, după discuții cu premierul, cu ministrul Educației, reprezentanți INSP, CNCAV și ai Președinției, că masca rămâne obligatorie în școli, după 13 septembrie.

Ioana Mihăilă a spus că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp și oferirea posibilității de învățământ în format fizic. Masca rămâne obligatorie în spațiile închise.

„Trebuie să avem în vedere că acestor copii care merg la școală trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie. De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiul deschis, iar pentru activități sportive în spațiul închis se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă, dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu fără mască”, a spus Ioana Mihăilă.

Despre vaccinarea în școli, Ioana Mihăilă a spus că vor continua discuțiile tehnice cu CNCAV și vor fi adaptate scenariile în funcție de particularitățile fiecărei comunități și a fiecărei școli, urmând ca decizia finală să fie comunicată cât de curând, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel