Ministrul Sănătăţii, vizită surpriză la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă. A găsit uşa BLOCATĂ. Reacţa lui Nelu Tătaru

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a sosit luni, la Galaţi, într-o vizită inopinată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate, unde a dorit să vadă Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, dar a fost nevoit să aştepte mai multe minute, pentru că uşa acesteia era blocată.

"Eu am venit să văd dacă este pregătită această unitate mobilă. Aţi văzut şi dumneavoastră ce s-a întâmplat", a spus ministrul Tătaru.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost adusă la Galaţi în urmă cu două săptămâni, are 12 paturi pentru bolnavii critici de COVID-19, dar este nefuncţională, pentru că nu are personal medical care să o deservească.

În context, ministrul Sănătăţii a anunţat că la spitalul gălăţean vor fi detaşaţi medici rezidenţi din Iaşi şi Bucureşti, care vor începe să lucreze în curând.

Până în prezent, după solicitarea Spitalului Judeţean Galaţi pentru detaşarea a 30 de cadre medicale care să îngrijească bolnavii COVID-19 în Unitatea Mobilă ATI, DSP a reuşit să transfere, deocamdată, doar şase cadre medicale de la alte unităţi sanitare din municipiu, respectiv Spitalul de Pediatrie şi Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, însoţit de liderul PNL Galaţi, George Stângă, s-a aflat într-o vizită în judeţul Galaţi, unde a inaugurat noul dispensar al comunei Cerţeşti şi Centrul Medical Uman de la Matca, ambele localităţi cu primari PNL.

Potrivit senatorului George Stângă, luni, în prezenţa ministrului Sănătăţii, s-a dat startul campaniei 'Galaţi, ai dreptul la #sănătate!', programul presupunând inaugurarea unor centre medicale în zonele rurale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel