Ministrul german al Sănătății, după achiziția a 5 milioane de doze de vaccin din România: "Acolo nu era nevoie de ele"

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, a vorbit despre cumpărarea celor 5 milioane de doze de vaccin Pfizer din România.

„Ieri am cumpărat 5 milioane de doze de vaccin BionTech din România cu aprobarea UE. Acolo nu era nevoie de vaccin. Și ne ajută pentru vaccinarea de rapel a copiilor de 12-17 ani.

Această vaccinare protejează adesea împotriva abandonului școlar și este importantă”, a scris ministrul german pe contul de Twitter, scrie ȘtirileProtv.

Amintim că Germania a achiziţionat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului pentru a accelera campania de administrare a dozei booster, a anunţat Ministerul federal al Sănătăţii marţi seara, informează dpa.

România primise aceste doze prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene, dar urmau să rămână neutilizate. Ele vor fi disponibile în Germania din săptămâna care începe la 24 ianuarie.

Germania estimează că, per total, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin - 12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna - vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie. Aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori, a subliniat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.

 

Record de infectări în Germania: Peste 80.000 de cazuri într-o singură zi

 

Achiziția vine în contextul în care Germania a înregistrat pentru prima dată peste 80.000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi, potrivit cifrelor difuzate miercuri de agenţia naţională de control al bolilor din ţară şi citate de DPA, scrie Agerpres.

Institutul Robert Koch (RKI) a anunțat 80.430 de noi cazuri în interval de 24 de ore - în creştere cu peste 21.500 faţă de cifra din urmă cu o săptămână.

Incidenţa la şapte zile a crescut și ea, la nivel naţional, deşi datele sunt încă considerate incomplete după vacanţele de Crăciun şi Anul Nou când au fost înregistrate mai puţine teste şi mai puţine cazuri au fost raportate.

Institutul Robert Koch a anunțat că au fost înregistrate 407,5 cazuri la 100.000 de rezidenţi într-o perioadă de o săptămână, comparativ cu 387,9 cu o zi înainte. În urmă cu o săptămână, incidenţa la nivel naţional era de 258,6.

De asemenea, s-a raportat un bilanţ zilnic de decese de 384, în creştere de la 346 cu o săptămână înainte. Până acum, 114.735 de persoane au murit în Germania după ce au fost infectate cu coronavirus, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel