Medicul Vladimir Beliș: „Covid cred că e prelucrare de laborator. Mă intrigă!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Profesorul Vladimir Beliș, medic român, membru de onoare al Academiei Române din 2016 și fostul director al Institutului Național de Medicină Legală, a vorbit, în cadrul unui interviu luat de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei, despre infecția cu coronavirus, măsurile de restricție, dar și de relaxare din țara noastră, cum s-a ajuns la un număr atât de infectări și unde s-a greșit în gestionarea situației.

Medicul Vladimir Beliș, deși a mărturisit că nu se bazează pe date certe, e de părere că infecția cu COVID-19 a fost prelucrată în laborator.

„Aici nu pot răspunde, dar pot să-mi dau o părere. Date fiind evoluția chimică și variațiile genetice pe care le suferă acest virus, înclin mai degrabă să cred că este prelucrare de laborator. Înclin. Fără să am nicio dată certă. Sunt niște elemente care diferențiază foarte mult toate epidemiile date de virus cu cel de acum. Care a fost scopul pentru care a fost creat sau pur și simplu ceva experimental, urmat de o scăpare din laborator, asta ar fi un scenariu plauzibil pentru mine.

Mă intrigă această evoluție acută și greu de stăpânit, în pofida unor cercetări destul de intense care se fac pe plan mondial. Și al doilea este faptul că formele clinice sunt atât de diverse. Adică sunt forme asimptomatice, ceea ce nu e chiar ușor de observat în natură, forme medii și forme foarte grave, care afectează diverse organe”, a afirmat Beliș.

 

Există sau nu COVID-19?

 

Specialiștii subliniază cu fiecare ocazie gravitatea coronavirusului, iar unii oameni spun că este vorba despre o exagerare și că nu e mai mult decât o gripă. Mai mult, sunt voci care spun că nu există acest virus. Medicul Beliș a declarat că inexistența COVID-19 iese din discuție din start, el fiind ceva foarte grav.

„Ultima variantă, că virusul nu există, se exclude. Eu l-aș pune în categoria de foarte grav. Numărul imens de cazuri și de victime mă face să cred că e ceva foarte grav și serios", a mai spus Beliș la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel