Medicul Virgil Musta recomandă vaccinarea la trei luni după infectarea cu COVID-19. Cât durează anticorpii

Andreea Cosma |
Data publicării:
Virgil Musta
Virgil Musta

Cât durează anticorpii după infecţia cu SARS-CoV-2? Medicul Virgil Musta recomandă vaccinul la cel puţin 3 luni post-COVID. Un studiu realizat de cercetătorii italieni arată că anticorpii post-boală durează 8 luni.

Un nou studiu, realizat de medicii din Milano, arată că anticorpii neutralizanţi există în organism şi după 8 luni de la infecţia cu SARS-CoV-2.

Medicul infecţionist Virgil Musta, spune însă că asta nu înseamnă neapărat protecţie în faţă unei reinfectări.

„Nu există studii care să îţi arate exact protecţia, pentru că, aşa cum v-am spus, nu sunt standardizate metodele de determinare a anticorpilor, nici nivelul de anticorpi care te protejează 100%. Se poate spune, când ai un nivel crescut de anticorpi, mai mult decât nivelul de referinţă, că ai anticorpii care te protejează. Dar nu ştii cât de mult te protejează”, spune Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

 

Cât durează anticorpii după COVID-19?

 

În cazul infecţiei cu SARS, medicii au descoperit celule imune chiar şi după 17 ani. Este vorba tot despre o formă de coronavirus, apărută în China, în 2002. Dar, în cazul SARS-CoV-2, specialiştii nu sunt prea optimişti. Concluzia unanim acceptată este că anticorpii post-boală sunt prezenţi în organism 6 luni. Este şi perioada care va introdusă în certificatul verde.

„Studiile arată că post-vaccinare, protecţia este mai de lungă durată decât post-boală. Este recomandabil ca şi persoanele care au făcut boala, de la 3 luni, se pot vaccina. De fapt asta depinde. Pentru formele uşoare se pot vaccina după două săptămâni”, adaugă Virgil Musta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel