Medicul oncolog din Iași, confirmat cu noul COVID-19, a fost în spital când trebuia să fie în izolare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Medicul ieșean infectat cu noul coronavirus a fost în spital cu patru zile înainte de a veni confirmarea. Potrivit anchetei epidemiologice, acesta a fost văzut pe camerele de supraveghere stând de vorbă cu 9 cadre medicale, însă nu s-a apropiat la mai puțin de 1,5 metri de niciuna dintre persoane.

Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iași în cazul medicului de la Institutul Regional de Oncologie din Iași a scos la iveală faptul că bărbatul a fost în spital după ce s-a întors din Franța, înainte de a fi confirmat că este infectat, în ciuda recomandărilor epidemiologului unității medicale, care i-a spus să stea acasă în autoizolare.

„Potrivit informațiilor şi imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a fost prezent în spital pe data de 12 martie 2020, în intervalul orar 7.15 – 7.57. Date preliminare din cadrul anchetei relevă faptul că pe toata perioada în care medicul a stat în spital nu a intrat în contact direct cu cele nouă persoane cu care acesta a interacţionat. Discuţiile au avut o durată de aproximativ două minute cu opt dintre cei nouă contacţi, distanţa între persoane a fost mai mare de 1,5 metri, toate persoanele purtau măşti, ceea ce înseamnă că nu se încadrează în definiţia de caz a contactului direct", se arată într-o informare a Direcției de Sănătate Publică Iași.

Potrivit sursei citate, un singur cadru medical dintre cei cu care medicul a interacționat a fost testat pentru depistarea virusului, „având în vedere că discuţia purtată cu medicul depistat cu noul coronavirus a durat aproximativ 5 minute".

Rezultatul a fost negativ în cazul acestei persoane, „iar cele opt persoane sunt izolate la domiciliu pentru a se elimina orice factor de risc epidemiologic”, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel