Medicii români cer restricţii în mall-uri şi închiderea târgurilor. Cei cu risc mare de infectare "să stea acasă!"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
covid_medici_echipamente
covid_medici_echipamente

Medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, care se luptă să salveze viețile pacienţilor infectați cu Covid-19, recomandă restricţii în mall-uri şi închiderea târgurilor. Aceștia au cerut autorităților implementarea unor noi măsuri pentru a preveni răspândirea virusului SARS-Cov-2.

 

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a propus deja autorităților din județ să restricţioneze accesul populaţiei în mall-uri, unde să se poată cumpăra doar produsele alimentare. În plus, vor să fie o supraveghere mai strictă dacă se poartă corect masca de protecţie şi se respectă distanţa şi închiderea târgurilor, pentru a reduce numărul de cazuri, au declarat luni, pentru Agerpres, directorii unităţii sanitare, Florin Grosu şi Liliana Coldea. 

Medicii din Sibiu recomandă persoanelor cu risc ridicat de infectare să rămână în case. "Să stea acasă!", este recomandarea directorului medical al Spitalului Județean Sibiu, Florin Grosu, pentru sibienii cu un risc mai ridicat să se infecteze cu noul coronavirus. Medicul Grosu spune că ar fi o măsură utilă închiderea târgurilor din municipiul Sibiu.

 

Restricții în mall-uri și în toate spațiile care implică aglomerație

 

Şi directorul general al SCJU Sibiu, medicul Liliana Coldea, recomandă reducerea activităţii acolo unde este aglomeraţie, cum este în mall-ul din municipiul Sibiu şi cel din comuna învecinată, Şelimbăr, unde să funcţioneze doar magazinele care comercializează produse de strictă necesitate, cum ar fi cele alimentare.

Întrebaţi dacă sunt consultaţi medicii infecţionişti, urgentiştii, cei din ATI sau conducerea spitalului în care sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi COVID-19 în Sibiu, de către cei care aprobă desfăşurarea activităţilor publice, atât medicul Florin Grosu, cât şi medicul Liliana Coldea au spus că nu sunt întrebaţi, propunerile se fac doar de către cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP). "Noi nu suntem consultaţi, DSP-ul vine cu propunerile", a explicat, pentru AGERPRES, directorul SCJU Sibiu, Liliana Coldea. Aceasta face un apel la populaţie să se protejeze de infecţia cu COVID-19 şi dacă o persoană a răcit, să sune prima dată medicul de familie. În cazul celor care s-au vindecat de COVID-19 şi pot dona plasmă, îi roagă să facă acel lucru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel