Medicii din spitalele din Anglia intră din nou în grevă, pentru salarii mai mari. Sute de mii de programări vor fi anulate

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Grevă în sistemul medical din Anglia
Grevă în sistemul medical din Anglia

Doctorii debutanți din spitalele din Anglia intră din nou în grevă. Aceștia cer o mărire a salariului cu 35%, pentru a ajunge la nivelul veniturilor din 2008-2009.

Aproape toate serviciile medicale de rutină ale NHS din Anglia vor fi perturbate timp de trei zile în această săptămână, când medicii debutanți vor intra în grevă, într-o încercare de a forța guvernul să le mărească salariile, scrie publicația The Guardian.

Profesorul Stephen Powis, directorul medical național al NHS England, a declarat că această grevă va avea un impact enorm în sistem și va duce la un număr mare de pacienți care nu vor beneficia de îngrijirile planificate.

Mii de medici începători vor organiza o grevă de 72 de ore, începând de miercuri la ora 7 dimineața și până sâmbătă la ora 7 dimineața.

"NHS s-a pregătit îndelung pentru acest nou set de greve", a declarat Powis, potrivit sursei citate.

"Dar știm că - având în vedere numărul mare de programări care trebuie reprogramate - va avea un impact enorm asupra îngrijirii de rutină pentru pacienți și asupra listei de așteptare, deoarece procedurile pot dura mult timp pentru a fi reprogramate cu mai multe echipe implicate."

Greva din aprilie a dat peste cap sistemul medical

 

Aproximativ 27.000 de medici debutanți au protestat în aprilie, timp de 4 zile, iar 196.000 de programări și operații în ambulatoriu au trebuit să fie amânate atunci. Aceștia cer o creștere salarială de 35% pentru a le readuce valoarea salariului la nivelul din 2008-2009. Secretarul pentru sănătate, Steve Barclay, a declarat că cererea lor este nerezonabilă.

Comitetul medicilor tineri din cadrul Asociației Medicale Britanice intenționează să înceapă săptămâna viitoare o nouă votare a membrilor săi, în vederea obținerii unui nou mandat pentru greve pentru încă șase luni care, dacă un număr suficient de medici vor susține o nouă grevă pentru a atinge pragul legal, ar putea duce la greve până la începutul anului 2024. Sindicatul intenționează să organizeze o grevă de trei zile în fiecare lună în viitorul apropiat.

Pacienții au de suferit 

 

Confederația NHS, care reprezintă trusturile de servicii de sănătate, a declarat că sănătatea pacienților ar putea avea de suferit, deoarece oprirea din această săptămână ar exacerba întârzierile de îngrijire ale NHS, care se ridică deja la un număr record de 7,4 milioane.

"Întârzierea îngrijirii elective este ceea ce îi îngrijorează cel mai mult pe liderii [trusturilor] și are un impact real asupra pacienților, dintre care mulți vor fi așteptat deja mult timp doar pentru a-și vedea operația anulată", a declarat Matthew Taylor, directorul executiv al confederației.

Impactul acestei situații poate fi semnificativ, pacienții putând dezvolta complicații sau starea lor putându-se agrava.

"Aceasta înseamnă, de asemenea, că lista de așteptare, care în prezent este de 7,4 milioane de persoane, este posibil să crească și mai mult și să dureze mai mult timp pentru a se elibera", a spus el.

Tot mai puțini medici sunt dispuși să lucreze în ture suplimentare pentru a ajuta la acoperirea colegilor debutanți aflați în grevă, cu excepția cazului în care sunt plătiți cu tarife pe care Asociația Medicală Britanică, principalul sindicat al medicilor, le consideră adecvate - dar pe care multe unități le consideră excesive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel