Medicamentul FAVIPIRAVIR va fi eliberat în ambulatoriu pentru bolnavii COVID cu forme uşoare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență privind eliberarea medicamentului FAVIPIRAVIR în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

Medicamentul FAVIPIRAVIR va fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale, a anunțat luni seara, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila.

„Înseamnă o degrevare a sistemului spitalicesc”, a explicat ministrul care a adăugat faptul că medicamentul nu are autorizație de punere pe piață și nu poate fi pus pe lista medicamentelor compensate.

Până în prezent, pentru acest medicament, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a realizat o evaluare în baza căreia a emis o autorizaţie pentru nevoi speciale valabilă în România și în baza căreia se permite administrarea în unitățile sanitare, sub supraveghere medicală, având o utilizare restrictivă.

Potrivit MS, în India, țara de proveniență, FAVIPIRAVIR are un aviz temporar pentru fabricaţie şi comercializare obținut în urma unui proces de evaluare accelerată și conditionată de multiple cerințe și care nu poate fi asimilată cu o autorizație de punere pe piață emisă în acord cu legislația europeană în vigoare.

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu corornavirus în prima săptămână de boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel