Medic român, semnal de alarmă: „Urmează o iarnă grea din punct de vedere medical”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ne așteaptă o iarnă grea din punct de vedere medical - prima iarnă a pandemiei de coronavirus în România, dar și sezonul virozelor și al gripei, în condițiile în care țara noastră a avut două ierni consecutive cu epidemie de gripă. 

„Suntem în plină pandemie și este departe momentul când lucrurile se vor liniști. Din păcate, luna septembrie nu este chiar o lună liniștită, așa cum ne-am fi dorit. În contextul deschiderii școlilor, ne-am fi dorit ca lucrurile să fie mai echilibrate, iar transmiterea virusului în rândul populației mai redusă”, spune medicul Adrian Marinescu.

„Din păcate, pornim de la o realitate: de la faptul că avem nu numai în România, dar peste tot în lume, o situație destul de grea, care din păcate a continuat indiferent că a fost sezon cald sau nu, lucru mai mult decât ciudat, iar asta o spun toți specialiștii. Este clar că evoluția virusului este mai mult decât imprevizibilă”, adaugă el.

Primul lucru pe care Adrian Marinescu l-a învățat în cele peste 6 luni de când se află în prima linie COVID este că „e un virus mai mult decât imprevizibil: au fost lucuri logice care erau susținute de toată lumea și care nu s-au potrivit”.

 

„Vor fi și forme din păcate severe”



Ce este clar este, spune medicul, este că „va fi un sezon rece care va veni cu gripă și cu viroze, iar asta înseamnă că vom avea o problemă de diagnostic, pentru că nu întotdeauna vom ști dacă avem gripă, viroză sau COVID-19”.

„În plus, vor fi și forme din păcate severe, în sensul că vor fi persoane care vor face în același timp și gripă și COVID-19, iar lucrurile se pot complica”, avertizează Adrian Marinescu.

Cu toate acestea, îndemnul medicului Adrian Marinescu este să gândim constructiv: „Eu cred însă în felul următor: sigur că trebuie să ne gândim și la un scenariu pesimist, dar eu cred că ar trebui să gândim constructiv. Avem totuși o experiență, acesta este un mare avantaj, avem deja luni de zile și știm cum să fim pregătiți pentru următoarea bătălie. Asta înseamnă că sunt aceleași măsuri pe care le-am învățat până acum practic, trebuie să fim atenți pentru că va urma vaccinarea gripei și noi toți ar trebui să o facem, pentru a evita acel scenariu pesimist."

„Acel scenariu pesimist poate fi îndulcit prin măsurile pe care le putem lua încă de acum pentru o iarnă grea din punct de vedere medical”, este sfatul lui Adrian Marinescu, potrivit HotNews.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel