Medic oncolog român, infectat cu coronavirus face dezvăluiri: „Depășește orice schemă de chimioterapie"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Sechelele lăsate de coronavirus pot fi comparate cu tratamentul de chimioterapie și efectele acestuia asupra pacienților cu probleme oncologice, avertizează medicul oncolog Crina Călinescu.

Așa cum au mai precizat anterior diferiți specialiști, infecția cu coronavirus te lasă cu o mulțime de probleme chiar și după ce a dispărut din organism și testul arată un rezultat negativ.

„Tratamentul este foarte dur. Eu sunt medic oncolog, ca lumea să înțeleagă că știu ce înseamnă afecțiunile severe. Trebuie să recunosc că aceasta afecțiune, SARS-COV-2, din punctul meu de vedere depășește orice am văzut până acum. La o jumătate de ora după ce ai înghițit tratamentul, apar toate efectele secundare: arsuri, grețuri, diaree, este înfiorător, depășește orice schemă de chimioterapie", a declarat medicul Crina Călinescu.

Doctroul a povestit că, în perioada în care avea coronavirus, făcea eforturi deosebite să mănânce fiindcă îi dispăruse pofta de mâncare. "Ai senzația că mănânci hârtie pur și simplu. mi-am dat seama treptat că trebuie să mă hidratez constant și să mănânc forțat pentru a rezista", a mai spus ea.

"Rămâi cu o grămadă de sechele, cu o stare de astenie destul de serioasă. E ca și cum ai învăța din nou să mergi. Nu poți să faci decât câțiva pași, după care trebuie să te așezi. Vei rămâne cu probleme de concentrare. Nu mai poți să citești foarte mult, nu mai poți să urmărești emisiunile pentru că obosești. Rămân probleme de coordonare. Îți scapă obiectele din mâini, lucru pe care-l observ și la mine”, a mai adăugat medicul, citat de Antena 3

Cercetători din Italia: Virusul te lasă cu probleme de sănătate

 

Și medicii din nordul Italiei au făcut niște studii care concluzionează faptul că pacienții care au scăpat de coronavirus încă se confruntă cu probleme de sănătate, cum ar fi boli renale, psihoză, insomnii, infecții ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, oboseală cronică sau probleme de mobilitate.

Specialiștii spun că e posibil ca unele victime să nu se mai recupereze niciodată după ce au luat virusul. COVID-19 e o infecție sistemică și afectează toate organele corpului, nu e doar o boală respiratorie, au mai explicat experții. Victimele acestui virus ar putea să se confrunte cu probleme de concentrare sau chiar de a efectua exerciții fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel