Medic din Italia, amendat cu 27.000 de euro pentru că a lucrat peste program în pandemie. I-a scris președintelui Mattarella: "Acum suntem infractori?" 

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Vito Proccaci, medicul italian care a fost amendat pentru că a lucrat peste program în perioada pandemiei (Sursa foto: Corriere della Sera)
Vito Proccaci, medicul italian care a fost amendat pentru că a lucrat peste program în perioada pandemiei (Sursa foto: Corriere della Sera)

Un medic din Italia a fost amendat de Inspecția Muncii cu 27.100 de euro, după ce instituția a constat că acesta a efectuat ore suplimentare în perioada pandemiei, peste timpul legal de lucru. Cazul său a devenit celebru, iar medicul i-a trimis o scrisoare chiar președintelui italian Sergio Mattarella. 

Vito Procacci, fostul director al departamentului de urgențe al Policlinico di Bari, a fost amendat (alături de alți șefi de departament) de către agenții de la Inspecția Muncii pentru că a depășit orele suplimentare prevăzute în contract.

Amenda de 27.100 de euro a fost primită de la Inspecția Muncii pentru că, "în perioada dramatică a pandemiei" a efectuat, el și restul personalului, ore suplimentare în secția de urgențe a Spitalului General din Bari, depășind programul de lucru prevăzut de lege.

Cel care a primit sancțiunea administrativă a fost fostul director al secției de urgență, Vito Procacci, care, revoltat de ce i se întâmplă, a pus mâna pe pix și hârtie și i-a scris 'cu amărăciune' președintelui Italiei, Sergio Mattarella, scriu jurnaliștii de la publicația Corriere Della Sera.

Ce i-a scris medicul amendat președintelui Italiei

 

În scrisoare, Procacci subliniază că unitatea sa, în perioada Covid, a salvat "viețile a aproximativ 8600 de pacienți, dintre care 1600 erau ventilați mecanic".

"Vă scriu pentru că astăzi, după toate eforturile depuse de mine și de minunata mea echipă pentru a contribui cu mândrie la prestarea unui serviciu esențial pentru cetățeni, în numele jurământului lui Hipocrate și al articolului 32 din Constituție, vă mărturisesc toată amărăciunea, dezamăgirea și consternarea mea față de tratamentul pe care l-am primit din partea unui stat pe care îl iubesc, dar în care încă îmi este greu să mă recunosc.

În ultimele zile, eu și colegii mei, directori de secții de terapie intensivă, angajați în perioada Covidiei, am rămas stupefiați de a primi o sancțiune administrativă grea și paradoxală din partea inspectoratului local de muncă, care în cazul meu se ridică la 27.100 de euro. Toate acestea, pentru că ne-am îndeplinit datoria de lucrători sanitari în perioada tragică a pandemiei de Covid", scrie medicul în scrisoarea către președinte. 

Raportul de inspecție


Raportul inspectorilor îi acuză medici "că nu au respectat perioadele de odihnă prescrise la momentul respectiv și că au lucrat mai mult decât orele prescrise (un calcul nefondat din punct de vedere tehnic, de altfel)".

Procacci îi mai scrie lui Mattarella: "Nu por să neg că mă simt profund rănit de o țară care până de curând ne numea eroi, acordându-ne, printre altele, un premiu pentru că 'am făcut să respire populația din Puglia', iar astăzi ne numește infractori într-un raport de sancțiune administrativă birocratic și aseptic".

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel