Medic ATI: "Lăsați protestatarii în spitale să vadă cu ochii lor"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un medic din București propune ca protestatarii să fie lăsați în saloanele ATI să vadă cu ochii lor ce se întâmplă. Potrivit doctoriței, poate că aceasta ar fi o soluție pentru începerea unui dialog între cele două părți.

După ce România a fost cuprinsă de proteste, Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Bucureşti a scris într-o postare pe Facebook că poate soluţia ar fi ca oamenii să fie lăsaţi în secţiile ATI ca să vadă cu ochii lor ce se întâmplă cu oamenii care sunt în stare gravă.

"După un an toți suntem frustrați de restricții, de lipsa socializării , tot mai multi oameni sunt anxioși , altii depresivi , unii furioși alții pur si simplu au obosit . Există realitatea cadrelor medicale care văd zilnic oameni ajunși in spital foarte târziu , în stare extrem de gravă , luptându-se pentru fiecare respirație și există realitatea celor care știu doar că și-au pierdut locurile de muncă , că nu își mai regăsesc viețile , că sunt forțați să stea în case , fără perspectiva de mai bine ( sau cel puțin nu au certitudinea că se va termina vreodată coșmarul numărării victimelor virusului ).

Există două lumi paralele și nu cred că urându-ne unii pe alții vom reusi ceva. Aceste doua lumi trebuie să intre în dialog.

Poate că soluția ar fi sa fie lăsați oamenii în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă. Poate ar fi bine să fie primite echipe de reporteri în fiecare dimineață în secțiile ATI Covid și să transmită imagini.

Există cu certitudine masuri exagerate - nu știu dacă închiderea magazinelor mai devreme în weekend sau oprirea circulației la ora 20 in weekend sunt măsuri care vor împiedica infectările cu SarsCov2. Cumva însă e nevoie de explicații , de muncă de lămurire și de putere de convingere , pentru că suntem toți într-o perioada dificilă și nu o vom depăși decât prin înțelegere , prin dialog rațional și informații corecte . La o viață normală nu vom putea sjunge decât prin echilibru , dialog și înțelepciune", scrie medicul Laura Zarafin pe Facebook.

După un an toți suntem frustrați de restricții , de lipsa socializării , tot mai multi oameni sunt anxioși , altii...

Posted by Laura Zarafin on Monday, March 29, 2021

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel