Marea RELAXARE în Italia, începând de azi: S-au DESCHIS restaurantele și școlile. Se poate călători între regiuni cu Permisul de Călătorie

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Flickr.com
sursa foto: Flickr.com

Italia relaxează restricțiile începând de astăzi. Oamenii vor putea merge din nou la cinematograf sau la teatru, dar limita de participare a fost redusă. Tot astăzi, elevii se întorc la școală. Iată lista completă a măsurilor de relaxare ce intră în vigoare din 26 aprilie.

Marea relaxare începe de astăzi în Italia, după mai bine de o lună și jumătate de lockdown. Astfel, se redeschid restaurantele, barurile, însă numai în exterior.

Totodată, se redeschid muzeele, sălile de expoziție, cu rezervare. Teatrele și cinematografele se deschid cu prezență limitată. 

Școlile și liceele din zonele galbene se redeschid cu o prezență de peste 70%, iar în cele roșii sau portocalii cu o prezentă de până la 70%. Planul autorităților de la Roma este ca școlile și liceele să rămână deschise până la vacanță.  

Alte măsuri de relaxare prevăzute: se permite sportul în aer liber, iar magazinele pot rămâne deschise.

Rămâne interzisă circulația persoanelor în afara locuinței între orele 22.00 și 05.00. 

Se poate circula liber între regiunile de culoare galbenă

 

După aproape 5 luni de restricții, se poate circula liber între regiunile de culoare galbenă și se introduce Permisul de Călătorie între regiunile cu culori diferite. Acest Permis de Călătorie îți permite să demonstrezi că ai fost vaccinat, că ai testul negativ sau că ai anticorpi.

Evaluarea măsurilor de relaxare se va efectua la fiecare două săptămâni, în contextul în care se înregistrează peste 200 de decese pe zi provocate de noul coronavirus. 

Cluburile de pe plajă și piscinele se pot redeschide la mijlocul lunii mai, în timp ce sălile de sport trebuie să aștepte până la 1 iunie, conform planului guvernului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel