Marea Britanie: Tânăr român, și-a atacat MEDICUL cu un CUȚIT DE BUCĂTĂRIE. Acum e internat PE VIAȚĂ la un centru PSIHIATRIC

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Robert Văduva, un tânăr român de 25 din Marea Britanie, a fost internat într-o clinică psihiatrică pentru o perioadă nedeterminată de timp, după ce a încercat să își înjunghie medicul curant cu un cuțit de bucătărie.

Robert Vaduva, un tânăr român de 25 de ani, s-a prezentat la o programare la un medic de la Cobridge Community Health Center. Tânărul care se prezentase cu o tăietură adâncă pe obraz, a scos brusc un cuțit de bucătărie și a încercat să îl înjunghie pe medicul care îl trata.

Medicul a reușit să își mențină calmul și a apăsat butonul de panică, iar un recepționist i-a sărit în ajutor, dezarmându-l pe atacator.

Instanța a  dispus ca tânărul  să fie reținut la Mental Health Act, în temeiul Legii privind sănătatea mintală, după ce un judecător a cerut o expertiză psihiatrică, dovedindu-se că tânărul este schizofrenic, relatează birminghammail.co.uk.

Procurorul Jamie Scott a declarat: „Medicul îl văzuse pe Vaduva de câteva ori înainte. S-a prezentat în camera de consultație pentru un control și l-a observat în tăcere pe doctor. Domnul Vaduva a afirmat că are o falcă tăiată“. Medicul a spus că locul arată bine, dar poate fi trimis pentru o radiografie. Apoi Văduva a scos un cuțit lung de bucătărie cu o lamă de aproximativ șase centimetri lungime. Doctorul a apăsat butonul de panică, în timp ce românul îl amenința că îl înjunghie în stomac. Nu a reușit să îi străpungă hainele, medicul reușind să îl facă să scpae cuțitul pe podea, dar românul l-a lovit puternic, rănindu-l în zona feței și a ochilor, medicul necesitând chiar o intervenție chirugicală la nivelul retinei. El l-a descris pe Vaduva ca având un comportament frenetic. A simțit lovituri la față, a simțit sânge și viziunea lui a devenit neclară.

Deși atacul a avut loc în luna ianuarie a acestui an, medicul spune că vederea nu i-a revenit în totalitate nici până acum, fiindu-i afectată viața profesională. Victima a declarat în fața curții de justiție că incidentul l-a afectat foarte mult și că nu se mai simte în siguranță. „Am servit NHS timp de 26 de ani și nu am experimentat niciodată așa ceva. Îmi place meseria mea și nu mă puteam vedea cu adevărat făcând altceva, dar, în condițiile actuale, am de gând să mă retrag din timp din cauza acestui atac", a declarat medicul, victimă a atacului lui Robert Văduva.

Tânărul român a pledat vinovat la acuzațiile de tentativa de rănire cu intenția de a provoca vătămări corporale grave și deținerea unei arme albe și a susținut că are remușcări pentru gestul său.

Curtea a auzit că Văduva a primit tratament psihiatric la unitatea de securitate medie a Centrului Hatherton - din cadrul Spitalului St George din Stafford - de câteva luni. Psihiatrul criminalist Dr. Nicholas Tarrant a afirmat că este  „crucial” ca Vaduva să rămână în continuare, internat acolo. Judecătorul a încuviințat ca Văduva să rămână internat acolo pe o perioadă nedeterminată, până la recuperarea sa.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel