Mai fac faţă spitalele româneşti în pandemie? Raed Arafat: "Presiunea, extrem de importantă. Nu e neglijabilă"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Raed Arafat (Sursa foto: Agerpres)
Raed Arafat (Sursa foto: Agerpres)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat luni seară, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că presiunea pe sistemul sanitar nu este de neglijat.

"Presiunea pe sistemul sanitar este una extrem de importantă. Nu este neglijabilă, este o presiune care a dus ieri, ca exemplu, la 94 de cereri de transfer de pacienţi către alte unităţi sanitare. Au avut loc mai multe transferuri pe calea aerului din sudul ţării către Mureş, Bihor, Arad, Timişoara, chiar către Botoşani. Asta arată că sistemul începe să aibă un impact serios. Şi de aici, măsurile pe care le luăm devin extrem de importante", a afirmat şeful DSU.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a subliniat că modul în care va evolua pandemia de COVID-19 în România depinde de fiecare cetăţean în parte.

"Această pandemie nu se tranşează în spitale, se tranşează în pre-spital. (...) Depinde doar de noi dacă vom forţa unităţile de primiri urgenţe, secţiile de terapie intensivă sau boli infecţioase. Haideţi să ne gândim că putem trata în spitale şi pacienţi care nu sunt infectaţi cu COVID. Au şi ei dreptul la viaţă", a precizat Nelu Tătaru.

Luni seara a avut loc şedinţa CNSU în care au fost luate o serie de măsuri, având în vedere creşterea numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel