Judeţul ÎNGENUNCHEAT de noul coronarivus: Numărul cazurilor, în creştere după revenirea românilor din concedii

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

După o perioadă de stagnare, Timiş a ajuns în top 10 judeţe cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara spune că cei mai mulţi infectaţi sunt dintre cei întorși din concediu.

Doar în ultima lună, în Timiş s-a înregistrat o dublare a numărului de cazuri de coronavirus, care acum este de peste 2.300.

Astfel, judeţul care se lăuda cu cele mai puţine persoane infectate a ajuns acum locul pe locul 9 în clasamentul cu cele mai multe cazuri.

Şi chiar dacă cei mai mulţi dintre bolnavi nu ştiu de unde au contractat virusul, explicaţia vine de la specialişti.

Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş din Timişoara consideră că de vină este nerespectarea măsurilor impuse de autorităţi, mai ales în concediu. Astfel, oamenii iau infecţia de pe litoral sau din staţiunile montane, se întorc la lucru, iar de aici până la apariţia focarelor de COVID-19 nu mai este decât un pas.

„Practic, oamenii se duc în concedii, uită, se relaxează şi de la această relaxare nu-şi mai poartă măştile, nu mai respectă distanţarea de 1,5 - 2 metri, vin aici, se duc la lucru, şi acolo infectează în corporaţii, sau la bandă, sau unde lucrează dânşii şi îi infectează pe colegii lor, pentru că iarăşi nu respectă măsurile de protecţie”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş Timişoara.

În acest moment, în Timiş sunt active şapte astfel de focare de infecţie, monitorizate de DSP.

„Am avut frisoane, febră, am rămas două zile fără miros, fără gust şi mi-am dat seama că sunt infectat. A doua zi am şi sunat la 112, mi-au luat testul şi peste două zile mi-a venit rezultatul pozitiv”, spune un pacient infectat cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel