Japonia: Un nou medicament ar putea ajuta oamenii să "crească dinți noi" după ce i-au pierdut din cauza unor probleme

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Japonia: Un nou medicament ar putea ajuta oamenii să "crească dinți noi" după ce i-au pierdut din cauza unor probleme / Foto: Unsplash
Japonia: Un nou medicament ar putea ajuta oamenii să "crească dinți noi" după ce i-au pierdut din cauza unor probleme / Foto: Unsplash

Oamenii de știință japonezi au lucrat la un nou medicament care ar putea ajuta oamenii să le crească dinți noi, după ce i-au pierdut din cauza cariilor sau a unor defecte genetice. 

Rezultatele incredibile obținute de start-up-ul farmaceutic Toregem Biopharma, cu sediul în Kyoto, au avut succes până acum. Oamenii de știință au testat medicamentul în experimente de laborator folosind șoareci, dihori și câini.

 

Vara viitoare medicamentul va începe să fie testat pe oameni


Aceasta ar fi o nouă descoperire științifică revoluționară, iar vara viitoare intenționează să înceapă testarea medicamentului pe oameni. În prezent, singura modalitate de a înlocui dinții lipsă sau pierduți este utilizarea de implanturi artificiale sau de proteze. Noul medicament funcționează prin stimularea "mugurilor dentare" latenți, care de obicei s-au micșorat și au dispărut la persoanele cărora le-a crescut un set complet de dinți sănătoși.

Această cercetare științifică a fost inspirată după descoperirea unor șoareci cu dinți în plus, potrivit Times. Diferența dintre șoarecii cu o cantitate normală de dinți și cei cu dinți în plus, au descoperit oamenii de știință, era cauzată de o deficiență genetică care limitează creșterea inutilă a mugurilor dentare. Această genă este cunoscută sub numele de gena 1 asociată sensibilizării uterine, sau USAG-1.

Au trecut cinci ani de când cercetătorii au reușit pentru prima dată să ofere șoarecilor și dihorilor niște dinți noi prin simpla creștere a acestora. Acum, medicamentul va fi în curând testat pe oameni.

 

Medicamentul va fi administrat sub formă de injecție



Medicamentul va fi administrat sub formă de injecție și va funcționa în același mod ca și în cazul animalelor, suprimând USAG-1 pentru a încuraja mugurii dentare latenți să crească în dinți noi. În revista Regenerative Therapy, oamenii de știință de la Toregem au scris anul trecut:

"Tratamentul cu anticorpi anti-USAG-1 la șoareci este eficient în regenerarea dinților și poate reprezenta un progres în tratarea anomaliilor dentare la om. Având în vedere că aproximativ 0,1% din populație suferă de agenezie dentară congenitală [eșecul dezvoltării mugurilor dentare în uter] și 10% dintre copiii din întreaga lume suferă de pierderea parțială a dinților, diagnosticarea timpurie va îmbunătăți rezultatele și calitatea vieții pacienților."

Cercetările timpurii pe oameni vor fi efectuate pe copii cu anodonție, la care unii sau toți dinții nu reușesc să crească. Katsu Takahashi, co-fondator al Toregem Biopharma și șef al departamentului de stomatologie de la spitalul Kitano din Osaka, a declarat: "Nu există nici un motiv de îngrijorare: "Lipsa dinților la un copil poate afecta dezvoltarea osului maxilarului. Sperăm că medicamentul va servi drept cheie pentru rezolvarea acestor probleme".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel