Italienii susțin că au produs primul vaccin care ucide coronavirusul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sursa foto: OncoGen / Facebook
sursa foto: OncoGen / Facebook

Cercetătorii italieni susțin că au dezvoltat primul vaccin din lume care poate neutraliza coronavirusul în celulele umane, potrivit agenției italiene Ansa.

Testele desfășurare pe șoareci de laboratorul Institutului Lazzaro Spallanzani din Roma, specialziat în boli infecțioase, arată că vaccinul produce anticorpi capabili să neutralizeze virusul și în celulele umane.

„Este cel mai avansat stagiu de testare a unui posibil vaccin creat în Italia. Din câte știu, suntem primii din lume care am reușit să neutralizăm coronavirusul cu ajutorul unui vaccin. Ne așteptăm la acest rezultat și în cazul oamenilor. Vom desfășrua teste pe oameni în cursul verii", a declarat Luigi Aurisicchio, directorul general al companiei care a dezvoltat vaccinul, potrivit Știrile PRO TV.

 

Acest vaccin va putea fi ușor modificat

 

Acesta a cerut ajutorul instituțiilor naționale și internaționale pentru a putea lansa vaccinul cât mai repede.

Producătorul a testat eficiența a cinci vaccinuri care au generat cantități mari de anticorpi, au fost selectate două cu cele mai bune rezultate. Serul a fost izolat din sângele bogat în anticorpi și analizat de laboratorul Instutului Spallanzani. „Am văzut cantitatea de anticorpi indusă și acum vedem că sunt capabili să blocheze virusul", a explicat Aurisicchio.

Luigi Aurisicchio a explicat că următoarele teste vor stabili cât timp durează imunitatea produsă de acest vaccin.

Producătorul spune că acest vaccin va putea fi ușor modificat - în doar câteva săptămâni - pentru a fi eficient și împotriva viitoarelor mutații ale SARS-CoV-2.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel