Italia. Spitalul din Codogno, unde a fost internat „pacientul 1” din țară, a redeschis secția COVID: „Am sperat să scăpăm"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Spitalul din Codogno, unde a fost internat „pacientul 1” din Italia, a fost nevoit să redeschidă secția COVID. Singurii doi bolnavi în stare gravă sunt nevaccinați.

„Suntem foarte obosiți. Și totuși, iată-ne aici: un nou val, noi paturi. Iar o luăm de la capăt”, spune un doctor al spitalului. Același pneumolog care a asistat și „pacientul numărul 1”.

Au trecut aproape doi ani, iar doctorul Francesco Tursi este din nou responsabil de noua secție COVID de la spitalul Codogno, scrie La Stampa, potrivit Mediafax.

„Am sperat să scăpăm, sincer. Cu toții trebuia să depășim pandemia, să ne gândim la altceva. Suntem foarte obosiți. Și totuși, iată-ne aici: un nou val, noi paturi. Iar o luăm de la capăt, asta e realitatea. Dar noua secție din ianuarie seamănă doar cu numele cu cea pe care am deschis-o în martie 2020, după descoperirea primului caz. Și noi ne-am schimbat mult de atunci, în acele zile eram efectiv panicați, nu știam ce să facem. Acum avem vaccinuri și tratamente eficiente, pacienții sunt mai puțin grav și reacționează mai bine", spune Francesco Tursi.

 

"Este un virus viclean"

 

Secția COVID a spitalului din Italia fusese închisă în luna aprilie 2021, pentru că nu mai existau cazuri. Acum, din cei 14 pacienți internați, toți sunt vaccinați cu cel puțin două doze, iar unii cu trei. De asemenea, toți au vârste cuprinse între 50 și 95 de ani, prezintă comorbidități însă sunt în stare bună.

Singurii doi pacienți internați în secția de terapie intensivă sunt antivacciniști și fără alte boli.

Astfel, începând de luni, toate rudele au primit interdicție de a vizita spitalul. Au fost amânate și intervențiile care nu sunt urgente.

„Pacienții trebuie să aibă o bună dispoziție. Trebuie să ai răbdare, este un virus viclean. Dar încet-încet îl ținem sub control. Invitația mea pentru toată lumea este una singură: mergeți și vă vaccinați. Pentru că ceea ce vedem aici este că vaccinul protejează bine, pacienții vaccinați au nevoie de mai puține îngrijiri intensive, se recuperează mai repede. Trebuie să recunosc că simt un pic de furie la gândul că un pacient nevaccinat ia locul altcuiva care are nevoie de îngrijire”, a spus directorul general Salvatore Gioia, scrie Mediafax.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel