Italia. Român, mort de COVID la Roma. "Virusul ne afectează pe toți"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Numărul infectărilor cu Coronavirus continuă să crească în Italia, astfel că și un român de 48 de ani, nevaccinat, a murit de Covid la Roma.

Potrivit Corriere della Citta, un român de 48 de ani, care nu fusese vaccinat, a murit de Covid la Roma. „Trebuie să vă vaccinați, virusul îi afectează și pe cei tineri”, a spus consilierul pentru sănătate al orașului.

Din păcate, românul în vârstă de 48 de ani marchează încă un deces din cauza Covid, virus care își continuă neîntrerupt cursul după o săptămână destul de critică, după cum arată datele referitoare la noile infectări.

Astfel, bărbatul în cauză avea doar 48 de ani și era de origine română. El nu fusese vaccinat și, prin urmare, nu avea nicio apărare împotriva virusului.

Consilierul pentru Sănătate și Integrare Social-Sanitară, D'Amato, a comentat și el cazul, declarând: "Nu trebuie să coborâm garda, virusul îi afectează și pe tineri. Este necesar să vă vaccinați", a adăugat acesta.

Decesul românului a avut loc la Policlinico di Tor Vergata. În ciuda intervențiilor efectuate la terapie intensivă, pacientul a murit, din păcate, în ultimele ore.

 

OMS: "Toate persoanele nevaccinate trebuie căutate şi convinse să se imunizeze''

 

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze", a declarat joi Mike Ryan, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi pentru situaţii de urgenţă, relatează EFE, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, sarcina trebuie desfăşurată la nivel global şi, "mai ales, în rândul persoanelor vârstnice, sau cu afecţiuni medicale subiacente", a precizat Ryan într-o sesiune cu internauţii pe reţelele de socializare.

De asemenea, el a precizat că o altă prioritate trebuie să fie "garantarea că toţi lucrătorii sanitari sunt imunizaţi şi că toţi au acces la echipamente de protecţie adecvate", a adăugat expertul OMS.

Mike Ryan a făcut aceste comentarii când a fost întrebat dacă trebuie unificate toate măsurile de prevenire, totul în contextul în care fiecare reţea naţională de sănătate a luat măsuri diferite pentru combaterea pandemiei și a noului val de infectări.

Totodată, expertul irlandez a adăugat că, deşi există obiective comune de combatere a pandemiei, este de înţeles ca fiecare ţară să adopte propriile sale măsuri, având în vedere că factori ca ratele de contagiere sau piramida demografică naţională nu sunt la fel în toate ţările, scrie Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel