Italia raportează un nou record: peste 144.000 de noi cazuri de COVID-19 într-o zi

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Italia a anunţat un număr record de infecţii cu coronavirus, cu peste 144.000 de cazuri noi raportate vineri de Ministerul Sănătăţii, informează DPA.

Potrivit datelor oficiale, 155 de decese au fost asociate COVID-19 în decurs de 24 de ore - cu unul mai puţin decât joi.

Până la jumătatea lunii decembrie, ratele zilnice de cazuri erau sub 30.000, dar cifrele au crescut vertiginos în perioada sărbătorilor, în timp ce au fost efectuate aproximativ 1,15 milioane de teste, mai multe ca oricând.

Guvernul a decis să introducă noi măsuri săptămâna aceasta din cauza răspândirii virusului şi a variantei Omicron, mai contagioasă.

Începând cu 10 ianuarie, doar cei care sunt vaccinaţi sau care s-au recuperat după COVID-19 vor avea acces în hoteluri, centre de conferinţe, transport public local şi pe distanţe lungi, teleschiuri şi petreceri.

În urmă cu un an, Italia a fost în lockdown, deşi uneori cu mult mai puţine infecţii decât în prezent. Cu toate acestea, ratele de deces au fost mai mari, ajungând la 500 de persoane în unele zile.

Nou decret în Italia, valabil din 31 decembrie 2021, cu reguli schimbate

 

Noul decret guvernamental de modificare a regulilor de carantină și de extindere a utilizării permisului verde îmbunătățit(super green pass sau green pass raforzzato) intră în vigoare de astăzi, 31 decembrie 2021. Unele măsuri vor expira pe 31 ianuarie 2022, altele pe 31 martie. 

Vezi aici măsurile implementate de guvern pentru a face față curbei epidemiologice în creștere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel